De behandeling

Shiatsu stoelmassage Shiatsu Ryoho voetreflexologie oorreflexologie

Ik behandel volgens het holistische principe oftewel niet alleen symptoombestrijding, maar het ‘hele individu’ staat centraal. Tijdens het eerste consult bespreken we de klacht, medische voorgeschiedenis en uw persoonlijke situatie voor zover dit betrekking heeft op de klacht. We kunnen even rustig kennis maken en er is ruimte om eventuele vragen te beantwoorden. Na het gesprek geef ik u een algemene behandeling om een nadere indruk te krijgen van uw fysieke gesteldheid. Op basis van deze klachtenanalyse stel ik u een behandelplan voor. Ieder volgend consult bespreken we kort de effecten van de vorige behandeling. Zodat indien nodig het behandelplan kan worden aangepast.

Resultaat

Het resultaat is afhankelijk van de aandoening en de duur dat de klachten bestaan. Na een behandeling voelt u zich doorgaans zeer ontspannen. Het geeft verlichting, maar ook kunnen symptomen geheel verdwijnen. Ik adviseer u om na de behandeling geen inspannende activiteiten te plannen, zodat het lichaam de kans krijgt om zich aan te passen.

Preventief

Het preventieve aspect van uw gezondheid is minstens zo belangrijk als het verlichten van pijn. Shiatsu massage is ook voor degene ‘zonder’ klachten een heerlijke ervaring en wordt dan ook als preventieve ondersteuning in de gezondheidszorg toegepast.